woensdag 2 januari 2013

Goede Voornemens.Dus, 2013....

'T is 3 januari 2013, na 1'en, en ik lig klaarwakker.
Op zich niet zo heel vreemd, ik ben een goede denker, en daardoor een slechte slaper, het komt vaker voor dat ik rond dit tijdstip wakker ben dan dat ik slaap.

Maar toch, ik lig wakker, ik lig na te denken. 2013. Een nieuw jaar.

Veel mensen maken tijdens de jaarwisseling van de gelegenheid gebruik om een lijstje te maken met goede voornemens, een lijstje met de beste bedoelingen, die vaak na een paar dagen alweer kan worden verscheurd, verbrand of weggegooid.Ik doe niet aan goede voornemens, ik houd mezelf er toch niet aan. Noem het gebrek aan discipline, noem het anarchisme.

Toch zijn er een aantal dingen die ik dit jaar wil, en misschien wel moet bereiken. Ten eerste wil ik dit jaar toch echt mijn bachelor halen, want man, man, man, dat wordt wel eens tijd. Na 4,5 jaar studeren lijkt het me prettig om een papiertje te hebben, een schriftelijke erkenning dat ik echt iets kan.

Maar als ik dat papiertje heb, die diploma, wat dan? Tsja, wat dan?

Ik moet wat met m'n leven gaan doen, ik moet er wat van maken. Ik voel de druk van de maatschappij op m'n schouders, de maatschappij die vindt dat de kunsten onzinnig zijn, onnodig, en met die mening mijn studie compleet teniet doet. Die maatschappij vindt dat ik serieus moet worden, iets met mijn leven moet gaan doen. En het ergste: ik trek me er iets van aan...

24 februari wordt ik 25... een kwart eeuw, en wat is de tijd ontzettend snel gegaan. Misschien moet ik inderdaad iets met mijn leven gaan doen, voordat ik altijd dat 'eeuwige talent' blijf. Misschien heeft de maatschappij gelijk...

Ineens schieten de woorden van John Lennon me te binnen, de woorden die op het dashboard van elke Wicked Camper in Australia staan geplakt: "Life is what happens to you while you're busy making other plans". Natuurlijk heeft de maatschappij geen gelijk, John Lennon heeft gelijk, John Lennon heeft namelijk altijd gelijk ( Yoko Ono daargelaten...) .
Ik blijf lekker doorstuderen! Minor, Master, de hele rambam!

 En daarna? Wereldreis! Om uiteindelijk natuurlijk wereldberoemd te worden, maar dat lijkt me logisch.

Goede voornemens hebben geen zin, "Life is what happens to you while you're busy making other plans", John Lennon zou het vast met me eens zijn geweest.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten